nieuws

Hammerson wijst overnamebod Klépierre af

Financieel

Hammerson wijst overnamebod Klépierre af
Hammerson-winkelcentrum Cabot Circus in Bristol

De Franse vastgoedinvesteerder Klépierre heeft op 8 maart een ‘vriendschappelijk’ overnamebod gedaan op zijn Britse branchegenoot Hammerson. De Britten wezen het bod op 9 maart af.

Dat bericht Klépierre in reactie op mediageruchten. Het ging om een indicatief en vriendelijk bod om een constructieve dialoog op te zetten. Het Franse vastgoedfonds deed een bod dat 40,7 procent hoger lag dan de sluitkoers van 16 maart van 437,10 pence. Dat bedrag zou betaald worden in een combinatie van contanten en aandelen. Of Klépierre nog met een formeel bod komt, houdt het bedrijf in het midden.

‘Als we al een officieel bod doen, zal dat op zijn laatst voor 16 april moeten gebeuren.’  De koers van het aandeel Hammerson steeg in reactie op de Franse interesse op 19 maart met ruim 14 procent. Klépierre bezit ongeveer 150 winkelcentra in Europa. In 2014 nam het Franse beursfonds het Nederlandse beursfonds Corio over, met onder andere de Markthal in Rotterdam en Hoog Catharijne in Utrecht in portefeuille. Hammerson heeft 57 winkelcentra, retailparks en premium outletcentra in vooral het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het bezit ook enkele winkelcentra in onder meer Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië.

Dit is het tweede grote overnamenieuws op de winkelvastgoedmarkt. Eind 2017 kondigde Unibail-Rodamco aan zijn Australisch-Amerikaanse branchegenoot Westfield over te nemen. Analisten verwachten een verdere consolidatie op de westerse retailmarkt. Grote spelers willen een dikkere jas om zich teweer te stellen tegen de toenemende concurrentie van online retailplatforms als Amazon en Alibaba. Online retail heeft met name in de VS en het VK een bloedbad aangericht in de winkelstraten.

Reageer op dit artikel