nieuws

Duizenden zonnepanelen op 14 Vomar-filialen

Financieel

Duizenden zonnepanelen op 14 Vomar-filialen

Op de daken van veertien filialen van Vomar Voordeelmarkt worden zonnepanelen geplaatst. Hetzelfde gebeurt met zeven vestigingen van Ranzijn tuin & dier.

De door middel van de zonnepanelen opgewekte hoeveelheid stroom is gelijk aan het jaarverbruik van 800 huishoudens. De uitvoering van het werk gebeurt onder verantwoordelijkheid van Hoorne Vastgoed – net als Ranzijn tuin & dier een zusterbedrijf van Vomar Voordeelmarkt – en is naar verwachting in het najaar gereed.

De Vomar-filialen die zonnepanelen krijgen kunnen daar voortaan 20 tot 35 procent van hun stroomverbruik mee afdekken. Bij de Ranzijn-vestigingen ligt dat percentage rond de 10 procent. Van de zeven Vomar-winkels die als eerste aan de beurt komen staan er drie in Almere en de andere vier in IJmuiden, Purmerend, Oudkarspel en Beverwijk. Na de zomer worden op nóg eens zeven winkels van Vomar Voordeelmarkt zonnepanelen gelegd.

Ranzijn tuin & dier in Velserbroek kreeg onlangs als eerste zonnepanelen en de komende tijd volgen de Ranzijn-vestigingen in Zaandam, Spijk, Sneek, Leiderdorp, Amersfoort en Alkmaar. Geotherm Energy Systems uit Bunschoten is de uitvoerende partij.

Het gebruik van zonnepanelen is een belangrijk element in het duurzaamheidsbeleid van Hoorne Vastgoed.

Reageer op dit artikel