nieuws

Waarde vastgoedportefeuille Annexum gestegen

Financieel

Waarde vastgoedportefeuille Annexum gestegen
Huib Boissevain van Annexum geflankeerd door oprichters Koen Bonenkamp (links) en Tim Rutgers van Bloqhouse

Vastgoedbelegger Annexum heeft de totale waarde van haar portefeuille in 2017 met 4,5 procent stijgen ten opzichte van 2016.

Dat meldt Annexum in een persbericht zonder financiële details. De fondsbeheerder biedt fondsen aan de particuliere markt en beheert en verhuurt kantoren, winkels, woningen en zorgvastgoed. Annexum beheert 800 miljoen euro verdeeld over 35 fondsen, meldt het fonds op de eigen website. De waardestijging is volgens de onderneming een afspiegeling van de aantrekkende economie in Nederland. De woningmarkt blijft op stoom en beleggen in kantoren is mede door de groei in vraag na lange tijd weer interessant en rendabel.

Annexum zag haar kantorenportefeuilles met 6,8 en haar woningportefeuilles met 7,5 procent in waarde stijgen. Huib Boissevain, directeur van Annexum, stelt dat de verbeterde marktontwikkelingen een aantal jaar geleden voor het eerst zichtbaar werden in vastgoed in de Randstad en zich nu als een olievlek uitbreiden door het gehele land. Hij voorziet de komende jaren een verdere waardestijging van de portefeuille ondanks de stijgende hypotheekrente.

Bodem niet bereikt

‘De combinatie van de toenemende vraag naar vastgoed en de stabiele huurovereenkomsten, leveren onze belegger een mooi rendement op. Ook onze supermarktfondsen doen het trouwens onverminderd goed. De huidige concurrentie van online aanbieders vormt mijn inziens geen dreiging, eerder een stimulans om de business aan te passen aan de gewenste beleving van de klant. Wat betreft de toekomst van non-food retail, blijf ik wel kritisch. Deze sector heeft zijn bodem nog niet bereikt.’

Reageer op dit artikel