nieuws

Regeldruk baart professionals meeste zorgen

Financieel

Regeldruk baart professionals meeste zorgen
WTF?

De toenemende regeldruk is datgene wat vastgoedprofessionals de meeste zorgen baart.

Dat blijkt uit de salary survey 2018 van Vastgoedmarkt en organisatieadviesbureau Berenschot. Van de ondervraagden geeft 28 procent aan zich zorgen te maken om groeiende regeldruk en een kleinere groep van 17 procent juist niet. De rest maakt zich weinig zorgen of weet het niet.

Toezichthouders zijn met hun toegenomen aandacht voor de vastgoedsector belangrijke veroorzakers van de groeiende regeldruk, zo geven ondervraagden aan. De AFM en de Duitse bankentoezichtouder BaFin maken het werk er niet eenvoudiger op. Hetzelfde kan worden gezegd van de solvency-richtlijnen, Mifid II (Markets in Financial Instruments Directive) en EED (Europese energie-efficiëntierichtlijn).

Vastgoedprofessionals moeten meer doen om iets voor elkaar te krijgen en dat in een markt waarin zich steeds meer werk aandient. De regeldruk slaat door, zeggen ondervraagden.

Zie ook de whitepaper met de resultaten van de salary survey 2018.

Reageer op dit artikel