nieuws

Professionals voelen zich onderbetaald

Financieel

Professionals voelen zich onderbetaald
WTF?

Vastgoedprofessionals voelen zich ondanks loonstijgingen eerder onder- dan overbetaald. Dat blijkt uit de salary survey 2018 van Vastgoedmarkt en Berenschot.

Van de deelnemers aan de salary survey denkt 30,2 procent dat zijn beloning beneden het marktconforme niveau ligt. Slechts 5,1 procent denkt er met zijn salaris boven te zitten. De rest denkt een marktconform salaris te ontvangen (48,9 procent) of weet niet hoe het zit (15,7 procent). Per saldo is het oordeel over de marktconformiteit van het salaris dus negatief.

‘Tachtig procent van de Nederlandse werknemers denkt beter te presteren dan gemiddeld’, nuanceert Hans van der Spek. Hij is partner bij Berenschot en verantwoordelijk voor salary surveys in veel sectoren, waaronder de vastgoedmarkt. ‘Als je denkt dat je beter bent, is het logisch dat je ook recht meent te hebben op een hoger salaris. Wat je krijgt, is daarmee vaak niet in verhouding.’

Toch waarschuwt Van der Spek werkgevers: ‘In de vastgoedsector hecht de professional meer dan gemiddeld waarde aan zijn salaris. Een hogere beloning is het belangrijkste motief om te vertrekken. Van de ondervraagden wil 22 procent naar een andere werkgever om dezelfde functie te vervullen. In 64 procent van de gevallen is dat om het salaris.’

Bovenaan de lijst met gewilde werkgevers staat winkelbelegger en -ontwikkelaar Kroonenberg Groep. Volgens de geënquêteerden monden de visie en daadkracht van het bedrijf uit in mooie projecten en een dito portefeuille. Werken voor de overheid is ook bespreekbaar, getuige de tweede plek voor het Rijksvastgoedbedrijf. De top vijf wordt volgemaakt door aanbieder van woningfondsen Amvest en de vastgoedvermogensbeheerders CBRE Global Investors en Bouwinvest.

Vraag hier de whitepaper op met de resultaten van de salary survey 2018.

Reageer op dit artikel