nieuws

Denimformule Lake Side failliet

Financieel

Denimformule Lake Side failliet
Lake Side-winkel Den Haag

Jeansformule Lake Side is op 20 en 21 februari failliet verklaard door rechtbank Oost-Brabant. De kledingketen heeft 27 winkels in Nederland.

Dat blijkt uit gegevens op faillissementsdossier.nl. In totaal zijn zes bv’s van de franchiseformule gefailleerd. Lake Side, dat vooral spijkerbroeken verkoopt, had zes jaar geleden nog zeventig winkels in Nederland. De vestigingen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Als curator is Ralf van der Pas aangesteld als curator.

Tot enkele jaren geleden was Lake Side nog in handen van investeringsfonds Bencis Capital, dat de formule in 2011 kocht. Bencis heeft geen gelukkige hand met retailaankopen. In 2016 zag het zijn dochters Perry Sport en Aktiesport failliet gaan. Voor dit faillissement deed Bencis al zijn belangen in Shoeby en Lake Side van de hand.

Reageer op dit artikel