nieuws

‘Brexit slecht voor Londen als bankencentrum’

Financieel

‘Brexit slecht voor Londen als bankencentrum’

‘De brexit zal de rol van Londen als internationaal financieel centrum verzwakken.’ Dat verwacht topbestuurder Joachim Würmeling van de Bundesbank, de Duitse centrale bank.

‘Zelfs met de beste wil van de wereld is er geen alternatief buiten de Europese Unie voor de eenheidsmarkt’, aldus de Duitse bankier.

Würmeling voorspelt verder dat Europese bedrijven met hogere kosten te maken krijgen en er minder financiële diensten beschikbaar zijn. Dat de brexit tot een exodus van banken leidt die zich in de EU vestigen, is volgens hem namelijk geen zekerheid.

De Duitse bankier denkt dat andere financiële centra als New York en Hongkong de echte winnaars van de brexit worden. ‘Frankfurt, Parijs en Amsterdam zijn zeker niet het tweede niveau in dit toernooi, maar het zijn ook geen kandidaten voor de Champions League.’

Reageer op dit artikel