nieuws

Woningprijzen Londen omlaag

Financieel

De Britse huizenprijzen zijn in december 2017 met 0,6 procent gedaald ten opzichte van november 2017. De woningprijzen in Londen daalden in 2017 met 0,5 procent.

Woningprijzen Londen omlaag

Dat blijkt uit cijfers van hypotheekverstrekkers Halifax en Nationwide. Nationwide maakte 5 januari bekend dat de huizenprijzen in Londen in 2017 op jaarbasis met 0,5 procent gedaald. Dat is de eerste daling sinds 2009. Nationwide verwacht voor 2018 een forsere prijsdaling. Oorzaken zijn de brexit-angst en de ongekende hoogte van de huidige woningprijzen.

In heel het VK stegen de woningprijzen in 2017 nog wel met 2,6 procent ten opzichte van 2016. Op 8 januari maakte Halifax echter bekend dat de Britse huizenprijzen op maandbasis wel daalden. Een verdere prijsdaling ligt volgens Halifax in het verschiet vanwege de brexit-onzekerheid.

In Zweden zijn de huizenprijzen in het vierde kwartaal van 2017 met 7 procent gedaald, schreef persbureau Bloomberg op 8 januari. Oorzaak zijn de strengere leennormen die de Zweedse overheid heeft ingevoerd. Woningkopers die meer lenen dan 4,5 keer hun bruto-inkomen, zijn voortaan verplicht sneller af te lossen. En een hypotheeklening mag in Zweden maximaal 85 procent van de woningwaarde bedragen.

Reageer op dit artikel