nieuws

Schoenenzaak Shoeline failliet

Financieel

Schoenenzaak Shoeline failliet
Shoeline-winkel Koopgoot Rotterdam

De rechtbank in Breda heeft schoenenwinkelformule Shoeline failliet verklaard. Shoeline heeft acht winkels.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Brabants Dagblad. Oorzaak is een hoger dan verwacht verlies, verklaart curator Floor Wertenbroek. ‘De leiding van het bedrijf had over 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek drie maal zo hoog te zijn uitgevallen.’ In 2016 werden al drie Shoeline-winkels failliet verklaard.

Shoeline heeft nu nog winkels in Eindhoven (twee), Tilburg, Breda, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Maastricht. Een van de Eindhovense winkels is gevestigd in winkelcentrum Heuvel, de Rotterdamse winkel zit in de Koopgoot (Beurstraverse). De curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Drie partijen zouden zich al bij de curator hebben gemeld. Hun interesse varieert van overname van de voorraad tot het overnemen van huurovereenkomsten.

Reageer op dit artikel