nieuws

Rechter wijst claim ontwikkelaar skihal af

Financieel

Rechter wijst claim ontwikkelaar skihal af
Skiën

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de claim van 15 miljoen euro door de ontwikkelaar van de Terneuzense skihal in hoger beroep afgewezen, schrijft de

Volgens de Belgische ontwikkelaarOlivier Beherman heeft de gemeente Terneuzen onvoldoende meegewerkt aan een invulling van de winkelruimtes bij de skihal. Het Bossche gerechtshof oordeelde dat dit niet de gemeente te verwijten valt, omdat de provincie grootschalige detailhandel bij de skihal verbood.

Beherman, die de winkelruimtes al in 2007 overdeed aan een ING-vastgoedpoot, is teleurgesteld. ‘Ik had eerder bezwaar moeten aantekenen, geven ze aan. Ik vind dat nogal flauw.’ Hij vraagt in de krant zich af of de winkels ooit vol komen.

Wethouder Frank van Hulle van Terneuzen ziet nog wel winkels onder de skihal komen. Winkelcentrum Kennedylaan nabij de binnenstad ging voor. Als dat komend voorjaar klaar is, wil Van Hulle met de provincie in gesprek gaan over grootschalige detailhandel bij de skihal. Eigenaar van de skihal is nu De Hoop Terneuzen.

Reageer op dit artikel