nieuws

Jumbo zet expansie voort in 2018

Financieel

Jumbo zet expansie voort in 2018
Jumbo-supermarkt in Apeldoorn

Jumbo zal dit jaar op minimaal zeven binnenstedelijke locaties een Jumbo City openen. Verder opent de supermarktketen drie nieuwe Jumbo Foodmarkten en start de bouw van een groot distributiecentrum.

Dat schrijft Jumbo op 2 januari in zijn jaarcijfers over 2017. De supermarktketen heeft zijn omzet vorig jaar met 5 procent zien toenemen tot ruim 7 miljard euro. Met een autonome groei van 4,2 procent in de bestaande winkels groeit de supermarktketen ‘ver boven het marktgemiddelde’, aldus Jumbo in het persbericht. Het winkelbestand is vorig jaar ‘beperkt gegroeid’ tot 585. In 2017 zijn zo’n dertig supermarkten vernieuwd en uitgebreid.

Dit jaar zegt Jumbo de grens van 600 supermarkten te overschrijden. Het aantal Jumbo City gemakswinkels zal groeien van drie naar zeker tien. Het aantal Foodmarkten verdubbelt naar zes; nieuwe foodwinkels gaan open in Utrechtse Leidsche Rijn, Leidschendam en Tilburg. Verder zullen zo’n zestig winkels vernieuwd en vergroot worden. Het aantal La Place vestigingen is in 2017 gegroeid van 59 naar 92, waarvan elf in het buitenland.

Zo opende Jumbo La Place-vestigingen op Gare du Nord en Gare de l’Est in Parijs en op de luchthavens van Eindhoven en Toronto. Nieuwe La Place-restaurants komen er in Zürich en op de luchthavens van Seattle en Madrid. De omzet is in 2017 met 34,1 procent gestegen naar 123,3 miljoen euro. Komend jaar ziet La Place in Nederland ruimte voor minimaal dertig nieuwe vestigingen, waaronder een aantal nieuwe restaurants bij warenhuis Hudson’s Bay.

Tot slot start begint dit jaar de bouw van een geautomatiseerde distributiecentrum op de locatie Liesbosch in Nieuwegein van in totaal 200.000 m2. De bouw van de eerste fase, ter grootte van 45.000 m2, zal in het eerste kwartaal van 2018 starten. Naar verwachting is dit eerste deel in het voorjaar van 2020 gereed.

Reageer op dit artikel