nieuws

Fellini toch niet naar Boreel Deventer

Financieel

Fellini toch niet naar Boreel Deventer
De Boreel, Deventer

De grootse plannen van de Italiaanse horecaformule Fellini om zich in de Deventer binnenstad te vestigen zijn van de baan, schrijft de Stentor. 

De horeca-formule komt er niet uit met de eigenaar van de herontwikkelde kazerne aan het Boreelplein. Fellini wilde een groot deel van de leegstaande vleugel van de Boreelkazerne huren, maar heeft die plannen afgeblazen. De verhuurder is Altera.

Fellini heeft onder meer vestigingen in Enschede, Alkmaar, Rotterdam en Assen. Fellini wilde het in Deventer groots aanpakken. Met een formule van ontbijt tot diner, waarbij ’s avonds een clubsfeer ontstaat. Er was een plan uitgewerkt voor 176 couverts in de kazerne en 160 terrasstoelen in de kazernetuin.

Fellini zette in 2017 al de vergunningprocedure in gang. Daar kwam volgens de Stentor nogal wat bij kijken, gezien de ingrijpende verbouwingsplannen en status als rijksmonument.

Reageer op dit artikel