nieuws

C&A zinspeelt op gang naar Chinese markt

Financieel

C&A zinspeelt op gang naar Chinese markt
Winkel van C&A

De familie Brenninkmeijer verkoopt modeconcern C&A mogelijk aan Chinese investeerders, schreef het Duitse weekblad Der Spiegel op 14 januari. Het lijkt er eerder op dat C&A met behulp van Chinees kapitaal wil toetreden tot de Chinese markt.

De verkoop zou in de afrondende fase zitten, aldus Der Spiegel. C&A wil de berichtgeving bevestigen noch ontkennen. Redevco, waarin de vastgoedportefeuille van de Brenninkmeijers is geplaatst, valt buiten de eventuele C&A-verkoop, stelt Redevco desgevraagd tegen Vastgoedmarkt. Mogelijk gaat het echter om het opzetten van een Chinese joint venture of de verkoop van een aandelenbelang om een eventuele Chinese toetreding te financieren, is af te leiden uit een schriftelijke van Cofra-Holding.

‘De lopende herstructurering van C&A omvat ook het verkennen van verschillende manieren om groeimarkten zoals China en de digitale markt te betreden. Ook kan het mogelijke partnerschappen en andere soorten aanvullende, externe participaties inhouden’, aldus het in Zwitserland gevestigde moederbedrijf van de modeketen. De modeketen telt ruim 1.500 winkels in achttien Europese landen. C&A heeft meer dan 35.000 mensen in dienst en is een van de grootste modeketens van Europa. Het bedrijf staat door de toenemende concurrentie van ketens als H&M en Primark en online concurrentie zwaar onder druk.

In Nederland heeft C&A 132 winkels. Eind 2016 kondigde de moderetailer nog aan 1 miljard euro te investeren in de groei en transformatie van de Europese winkels. De Brenninkmeijer-familie een geschat vermogen van meer dan 20 miljard euro. De aandelen in C&A, Redevco en private equity-investeringen van de familie zijn ondergebracht in Cofra Holding, gevestigd in het Zwitserse Zug. De gebroeders Clemens en August Brenninkmeijer, vandaar de bedrijfsnaam C&A, openden in 1841 in Sneek de eerste kledingwinkel.

Reageer op dit artikel