nieuws

Vastgoedtak Kardan schrijft wederom rode cijfers

Financieel

Vastgoedtak Kardan schrijft wederom rode cijfers

De vastgoedtak van investeringsmaatschappij Kardan heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 4,3 miljoen euro.

Dat meldt het in Amsterdam genoteerde Israëlische bedrijf in een kwartaal update. Over de eerste negen maanden liep het verlies op de vastgoedactiviteiten op 9,5 miljoen euro. Dat is iets minder dan het 10,6 miljoen verlies in de overeenkomstige periode vorige jaar.

De vastgoedactiviteiten van het bedrijf beperken zich sinds enkele jaren hoofdzakelijk tot de Chinese markt, waar Kardan opereert als woningontwikkelaar en een zelf ontwikkeld winkelcentrum (Galeria Dalian) exploiteert. Volgens het management gaan de zaken in China operationeel gezien redelijk voor de wind, maar is het verlies onder aan de streep te wijten aan zwaardere financieringslasten en de sterkere euro in vergelijking tot de Chinese munt (remini) en de Amerikaanse dollar.

Buiten vastgoed is Kardan actief in onder andere waterzuivering en financiering. Het totale verlies van het Amsterdamse beursfonds bedroeg over de eerste negen maanden 15,8 miljoen euro, tegen een verlies van 9,2 miljoen euro in de overeenkomstige periode 2016. Het derde kwartaal werd afgesloten met een winst van 4,1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel