nieuws

Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken

Financieel

Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken

Rabobank heeft Roparco Hypotheken verkocht aan hypotheekverstrekker RNHB. Roparco heeft 4.900 leningen uitstaan ter waarde van een half miljard euro.

Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht. Zowel het personeel als de bijbehorende hypotheekportefeuille gaat over naar de nieuwe eigenaar. Het onderdeel was oorspronkelijk van Robeco en kwam in 2013 in handen van Rabobank. Binnen het bankconcern opereerde Roparco als zelfstandig hypotheekbedrijf.

De verkoop aan RNHB past bij de strategie van Rabobank om zijn balans op te schonen en zich meer te richten op kernactiviteiten. RNHB is een voormalig label van Rabobank-dochter FGH Bank en staat pas sinds eind vorig jaar op eigen benen.

Reageer op dit artikel