nieuws

Holland Immo Group plaatst Winkelfonds Duitsland

Financieel

Holland Immo Group plaatst Winkelfonds Duitsland

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group gelanceerde Winkelfonds Duitsland 15 is op 30 november 2017 volgens planning geplaatst en opgericht.

Dat laat de Eindhovense vastgoed vermogensbeheerder weten. De totale emissie bedroeg  12,6 miljoen euro  verdeeld over 2.520 participaties van 5.000 euro. Het fondsvolume bedraagt 21,8 miljoen euro. Hiervan is 9,2 miljoen euro hypothecair gefinancierd door de Duitse DZ Bank.

Winkelfonds Duitsland 15 belegt in een binnenstedelijk gelegen winkelcentrum in de stadskern van Geilenkirchen met grote solvabele huurders, waaronder Kaufland en DM (dm-drogerie markt). Het verwachte totaalrendement bedraagt 6,4 procent per jaar, waarvan 5,6 procent  direct uitkeerbaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor IMMO Zorgwoningfonds, waarvan de introductie in het eerste kwartaal 2018 wordt verwacht.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 38 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim 1 miljard euro . Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in winkels, woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is vanaf 2016 de beleggingsstrategie verder gericht op Duitse supermarkten, parkeergarages en woningen. Binnen het woningsegment meer specifiek woningen voor starters en woonzorg concepten voor ouderen.

Reageer op dit artikel