nieuws

‘Grote verschillen bij verhogen ozb’

Financieel

‘Grote verschillen bij verhogen ozb’

Gemeenten laten weer grote verschillen zien bij de verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb).

Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) na een steekproef naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten bij 104 van de 388 gemeenten. In doorsnee stijgt de ozb volgend jaar met gemiddeld 1,7 procent.

Huiseigenaren in het Groningse Haren zijn van de onderzochte gemeenten het minste af. In de ,,toch al dure gemeente” stijgt de ozb volgend jaar met bijna 13 procent. Daardoor moet gemiddeld 478 euro belasting worden afgedragen, 55 euro meer dan een jaar eerder. De VEH noemt die stijging opmerkelijk, omdat in het gemeentelijke coalitieakkoord staat dat ,,alles op alles” wordt gezet om lastenverzwaringen voor inwoners te voorkomen.

Naast Haren zijn ook inwoners van de Brabantse gemeenten Cuijk en Roosendaal fors duurder uit. Hier gaat de ozb met respectievelijk 12 en 10 procent omhoog.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels