nieuws

Blokker stoot Duitse activiteiten af

Financieel

Blokker Holding verkoopt alle Duitse activiteiten van Xenos aan het snel expanderende winkelbedrijf Tedi.

Blokker stoot Duitse activiteiten af

Dat heeft Blokker op 27 december bekendgemaakt zonder vermelding van financiële details. In totaal gaan 63 winkels over, die worden omgebouwd. Dat proces zal de komende maanden plaatsvinden. Ook alle 660 arbeidscontracten gaan over naar de kopende partij, zo benadrukte Blokker Holding.

Blokker Holding maakte eerder dit jaar bekend zich volledig te richten op de Blokker-keten en alle andere winkelformules te verkopen. Tedi zal door de deal, die waarschijnlijk eind januari wordt afgerond, het winkelbestand uit te breiden naar 1.800 filialen. Tedi is ook actief in Oostenrijk, Spanje, Kroatië, Slovenië en Slowakije. Volgend jaar gaan winkels open in Polen, Portugal en Italië. Tedi mikt op termijn op 5.000 winkels.

Reageer op dit artikel