nieuws

Vastned realiseert 10 procent huurstijging

Financieel

Vastned realiseert 10 procent huurstijging
Taco de Groot, ceo Vastned

Winkelvastgoedonderneming Vastned heeft de afgelopen negen maanden 10 procent huurstijging gerealiseerd bij het afsluiten van huurcontracten voor core city assets.

Van de 78 huurcontracten werden er 27 in het derde kwartaal 2017 afgesloten voor een totaalbedrag van 1,7 miljoen euro. Hiervan werden vijf huurcontracten afgesloten voor core city assets en 22 voor mixed retail locations. Vastned sloot onder andere huurcontracten met Suite Benedict, Steps, Hunkem, JD Sports en Credit Mutuel.

De bezettingsgraad bleef hoog en bedroeg eind derde kwartaal 97,6 procent. De kernportefeuille van zogenoemde ‘core city assets’ was met 99,6 procent nagenoeg volledig verhuurd. ‘Wij blijven ons richten op het verder vergroten van de portefeuille core city assets en het verkleinen van de mixed retail locations, vooral in Nederland’, zei ceo Taco de Groot in een toelichting op de woensdag 1 november voorbeurs gepubliceerde cijfers.

In de historische binnensteden van Amsterdam, Antwerpen en Parijs kocht het bedrijf voor een totaalbedrag van 31,9 miljoen euro aan winkel.  Ook werd de afgelopen negen maanden vastgoed ter waarde van 116,6 miljoen euro verkocht, waaronder de gehele portefeuille in Turkije en verschillende assets verspreid over Nederland en België, dat niet tot kernactiviteiten behoort.

Vastned heeft ook de organisatie aangepast aan de veranderingen in de portefeuille. Vooral de desinvesteringen van mixed retail locations in de afgelopen jaren, hebben ervoor gezorgd dat de portefeuille ‘schaalbaarder en robuuster’ is geworden. De managementlaag tussen de Nederlandse portefeuillemanagers en de CEO is opgeheven. Daarnaast is het aantal fte ten opzichte van eind 2016 verder teruggebracht van 47 naar 42.

De onderneming herhaalt de verwachting voor het direct resultaat 2017 van 2,10- 2,20 euro per aandeel en een verwacht dividendvoorstel voor 2017 van 2,05 euro per aandeel.

Reageer op dit artikel