nieuws

Patrizia neemt branchegenoot Triuva over

Financieel

Patrizia neemt branchegenoot Triuva over

De Duitse assetmanager Patrizia heeft zijn eveneens Duitse branchegenoot Triuva overgenomen. Daarmee verovert de onderneming een plek in de top tien van grootste vastgoedbeleggers in Europa.

Door de overname van Triuva Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH groeit de waarde van het vastgoed onder management tot ruim 30 miljard euro. Daarnaast breidt Patrizia zijn dienstpakket uit en versterkt het zijn netwerk in Europa. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Triuva in Frankfurt is één van de grootste investment managers in Europa. Het bedrijf telt veertig vastgoedfondsen en beheert beleggingen van zo’n 80 institutionele beleggers . Het bedrijf telt 200 medewerkers en heeft 15 kantoren in Europa. De assetmanager richt zich vooral op kantoren, winkels, logistiek en infrastructuur. Het heeft vastgoed ter waarde van 9,8 miljard euro onder beheer.

Patrizia boekte in de eerste negen maanden van 2017 een groei van het bedrijfsresultaat met 6,1 procent tot 46,6 miljoen euro. Voor het hele jaar verwacht de onderneming een bedrijfsresultaat van meer dan 75 miljoen euro.

Het bedrijf rapporteert een sterke liquiditeitspositie van 740 miljoen euro (voor overname van Triuva). In oktober nam het bedrijf als branchegenoot SPI over. In 2010 kocht het bedrijf al LB Immo Invest, gevolgd door de Tamar Capital Group in 2012.

Reageer op dit artikel