nieuws

Overname CIF en CAIW door EQT Infrastructure

Financieel

Overname CIF en CAIW door EQT Infrastructure

Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund C.V. (RBCIF) heeft overeenstemming bereikt met EQT Infrastructure Fund (“EQT Infrastructure”) over de voorgenomen overname van CIF Holding (CIF).

Dat meldt Bouwfonds Investment Management. CIF is een coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens in Nederland. De overname van CIF betreft ook de overname van CAIW Holding (CAIW), een sterke regionale internet serviceprovider.

De verkoop van CIF is onder voorbehoud van raadpleging van de CAIW ondernemingsraad en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. CIF maakt onderdeel uit van het investeringsfonds RBCIF met een beleggingsduur van 10 jaar en dit fonds nadert het einde van deze periode. De partijen maken geen financiële transactiedetails bekend. De finale transactie vindt naar verwachting plaats voor het einde van het jaar.

Rudolf Thomeer, Board Member Bouwfonds Investment Management: ‘Bouwfonds Investment Management heeft de asset class Communication Infrastructure in 2008 aan haar real asset beleggingsstrategie toegevoegd. Deze asset class is zeer succesvol gebleken en heeft zeer goede resultaten voor de beleggers opgeleverd. Wij zijn dan ook zeer blij  dat wij een goed toekomst perspectief kunnen bieden voor CIF en CAIW  en dat EQT verder zal gaan met de groei van de bedrijven.’

EQT Infrastructure wil CIF en CAIW onderbrengen in dezelfde holding als DELTA. Het nieuwe groepsmanagement wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van CIF, CAIW en DELTA. Dit komt onder leiding te staan van Marco Visser, CEO van DELTA.

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) is de real asset investment manager van de Rabo Vastgoedgroep. Het bedrijf beheert een portefeuille van 5 miljard euro, verdeeld over de sectoren: commercieel vastgoed, woningen, communicatie infrastructuur en parkeergarages.De onderneming heeft lokale kantoren in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Reageer op dit artikel