nieuws

Nieuw hoofdkantoor voor Océ in Venlo

Financieel

Nieuw hoofdkantoor voor Océ in Venlo

Océ Holding en BAM Bouw en Techniek hebben woensdag de overeenkomst getekend voor de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Océ in Venlo.

Het ontwerp van architectenbureau Broekbakema is gebaseerd op het verbinden van medewerkers door middel van groene binnenpleinen, de zogenaamde Green Plaza’s. Het nieuwe kantoor van de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën heeft een vloeroppervlak van 15.500 m2 en biedt plaats aan circa 550 medewerkers. BAM start mei 2018 met de realisatie van het gebouw en alle technische installaties. De bouw neemt anderhalf jaar in beslag.

De nieuwbouw wordt op eigen grond gerealiseerd nabij het bestaande hoofdkantoor in Venlo, een groene locatie ten zuiden van de Van der Grintenstraat en ten westen van de Nijmeegseweg. Het nieuwe gebouw is zorgvuldig in het landschap ingebed en houdt rekening met de bestaande natuur in het gebied.

Het ontwerp is een markant en duurzaam gebouw. Door alle kantoorfuncties onder één dak te verenigen, deze optimaal met elkaar te verbinden en daarmee de onderlinge synergie te versterken, stimuleert Océ innovatie en geeft het uitdrukking aan Océ als één hechte en innovatieve gemeenschap. Er worden in het gebouw groene ontmoetingsplaatsen opgenomen om netwerken, projectmatig werken en kennisuitwisseling te stimuleren.

Sinds de oprichting in 1877 is Océ een wereldleider op het gebied van digital imaging, industrial printing en business services. Océ, onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale print technologieën in toekomstige markten. Het hoofdkantoor in Nederland ligt in het hightech hart van Europa.

Reageer op dit artikel