nieuws

Marks & Spencer versnelt winkelsluitingen

Financieel

Het Britse winkelbedrijf Marks & Spencer (M&S) gaat zijn plannen voor winkelsluitingen versneld uitvoeren, na een winstdaling in de eerste helft van het gebroken boekjaar.

Marks & Spencer versnelt winkelsluitingen

Verder werd bekend dat de financieel directeur opstapt.

De aangepaste winst voor belastingen zakte in de periode tot eind september met ruim 5 procent tot 219 miljoen pond (248 miljoen euro). M&S kondigde een jaar geleden aan dertig kledingwinkels in Groot-Brittannië te sluiten en andere vestigingen af te slanken of te verplaatsen omdat consumenten steeds meer online winkelen. Eind oktober sloot M&S nog zijn twee winkels in Nederland, in Amsterdam en Den Haag. Ook schroeft het bedrijf het tempo voor openingen van nieuwe voedselwinkels terug.

M&S meldde daarnaast dat financieel directeur Helen Weir terugtreedt om elders nieuwe mogelijkheden na te jagen. Zij kwam in 2014 bij het bedrijf werken. Weir blijft bij M&S werken totdat een opvolger is gevonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels