nieuws

Compartijn verdubbelt luxueuze verpleeghuizen in 2018

Financieel

Vijf nieuwe vestigingen staan in 2018 op stapel voor Compartijn, dat ouderen persoonlijke zorg en ondersteuning in kleinschalige, luxe woonzorgomgevingen aanbiedt.

Compartijn verdubbelt luxueuze verpleeghuizen in 2018
Compartijn Zeist

Daarmee verdubbelt het aantal vestigingen dat de organisatie nu heeft. Op termijn ziet directeur Herman de Haas nog meer mogelijkheden voor groei: ‘Binnen een jaar of vijf willen we naar 25 vestigingen toe.’

Het aantal particuliere woonzorglocaties waar kleinschaligheid, luxe en service centraal staan, is de laatste jaren fors toegenomen. Verspreid over Nederland zijn inmiddels ongeveer 250 huizen te vinden en zo’n 100 in ontwikkeling. Dat aantal is nog maar het topje van de ijsberg verwacht mede-oprichter Herman de Haas van zorgorganisatie Compartijn. ‘De verwachting is dat er nu al plek is voor ruim 500 particuliere woonzorglocaties. In 2030 moet het aantal zijn opgelopen naar 800 tot 1000.’ Sinds 2016 is Incluzio, de zorg- en welzijnsdochter van facilitair dienstverlener Facilicom, meerderheidsaandeelhouder in Compartijn.

Die groei wordt aangezwengeld door twee factoren. Terwijl het aantal 65-plussers richting 2030 toeneemt met 40 procent, bedraagt die toename zelfs 60 procent in het segment psychogeriatrische patiënten, een belangrijke doelgroep van particuliere verpleeghuizen. De Haas: ‘De tweede reden is dat mensen langer thuis moeten blijven wonen van de overheid. Zij moeten meer zelf betalen en gaan als een consument denken: wil ik naar een regulier of naar een particulier verpleeghuis?

Vijf vestigingen telt Compartijn nu: Breda, Den Haag, Enschede, Rosmalen en Zeist. In 2018 openen huizen in Roermond, Ede, Roosendaal, Tilburg en Eindhoven. Voor 2019 is Gouda al gepland. Bewoners bepalen hun eigen douche- en bedtijden en krijgen verse maaltijden geserveerd. Wie jarig is, viert die dag in een huiselijke setting. Elke vestiging is kleinschalig, met 20 tot 40 appartementen per huis. Ook zoeken we naar locaties waar het prettig toeven is. Het liefst vrijstaande panden met een huiselijke uitstraling. Die locatie kan binnenstedelijk of in het buitengebied liggen, als er maar aansluiting is met de bebouwde kom.’

Foto's

Reageer op dit artikel