nieuws

Kwart hoger bedrijfsresultaat Colliers

Financieel

Kwart hoger bedrijfsresultaat Colliers
Colliers International

Colliers International Group heeft de eerste negen maanden een omzet geboekt van 1,54 miljard dollar, een toename van 17 procent vergeleken met dezelfde periode in 2016. De gecorrigeerde ebitda was 141,1 miljoen, 25 procent hoger.

In het derde kwartaal van 2017 heeft de vastgoedadviseur met 574,1 miljoen dollar 24 procent (22 procent in lokale valuta) meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De gecorrigeerde ebitda in deze drie maanden was 52,2 miljoen dollar, 39 procent hoger (34 procent in lokale valuta).

In de EMEA-regio kwam de omzet in het derde kwartaal uit op 129,7 miljoen dollar, tegenover 106,6 miljoen in het derde kwartaal van 2016. Dat is een stijging van 22 procent (18 procent in lokale valuta). Deze lokale omzetgroei bestond voor 7 procent uit groei als gevolg van recente overnames en voor 11 procent uit interne groei. De gecorrigeerde ebitda is in het derde kwartaal meer dan verdubbeld naar $11,2 miljoen, tegenover $4,5 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar.

Jay S. Hennick, chairman en ceo, zegt dat de sterke resultaten het resultaat van overnames en interne groei. ‘Op basis van onze prestaties tot nu toe en stabiele marktomstandigheden verwachten we een solide vierde kwartaal en jaarafsluiting. We hebben wederom een hoogwaardig adviesbureau op het gebied van tenant representation toegevoegd in Washington DC. Hierdoor komt het aantal overnames in 2017 tot nu toe uit op zeven. Ook in Japan hebben we eigen vestigingen opgericht.’

Reageer op dit artikel