nieuws

Kamer: geen vertraging invoering aflosboete

Financieel

Kamer: geen vertraging invoering aflosboete

De vier regeringspartijen hebben voorkomen dat de omstreden invoering van de zogenoemde aflosboete vertraging oploopt.

De Tweede Kamer gaat zich toch snel uitspreken over het plan om een belastingvoordeel bij een (bijna) afgeloste hypotheek te schrappen. Dat voordeel voor huiseigenaren was geregeld in de wet-Hillen.

Het plan van de coalitie om de wet-Hillen af te schaffen stuitte op fel verzet van onder meer 50Plus. De partij slaagde er aanvankelijk in de behandeling te vertragen. Maar door stappen van de coalitiepartijen zal het voorstel toch op tijd worden aangenomen, zodat het in 2019 kan worden ingevoerd.

50Plus-Kamerlid Martin van Rooijen is verbolgen: ‘De uitgestoken hand van Rutte is nu een voet waarmee hij trapt.’ Hij wil tijdens het debat over de kwestie 900 minuten spreektijd en daarmee de gang van zaken zo veel mogelijk saboteren.

Reageer op dit artikel