nieuws

Forse groei logistieke sector

Financieel

Forse groei logistieke sector

De transport- en logistiek sector is in het derde kwartaal harder gegroeid dan verwacht.

Dat meldt de nieuwsbrief Logistiek op basis van het conjunctuurbericht van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN). De bedrijvigheid bereikt het hoogste punt in 11 jaar en het omzet-, winst- en prijsniveau steeg ook. Keerzijde is dat het personeelstekort in de sector problematische vormen begint aan te nemen.

De helft van de door TLN geraadpleegde transporteurs en logistiek dienstverleners had in het derde kwartaal te maken met een tekort aan personeel. In het tweede kwartaal hadden vier op de tien ondernemingen daar last van. Driekwart van de ondervraagden vindt het moeilijk tot zeer moeilijk om vacatures op te vullen.

TLN stelt vast in het conjunctuurbericht dat de groei in het derde kwartaal na een goed tweede kwartaal alle verwachtingen overtrof. De bedrijvigheid bereikte het hoogste niveau in 11 jaar. Het omzet-, winst- en prijsniveau gingen eveneens omhoog. Wel zijn de marges volgens ondernemers nog erg dun.

Onder beleggers is logistiek vastgoed razend populair, mede door de flinke groei van het webwinkelen, waardoor er veel meer vraag is naar distributieruimte.

Reageer op dit artikel