nieuws

Federal Reserve houdt rente onveranderd

Financieel

Federal Reserve houdt rente onveranderd

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, houdt de rente onveranderd. Waarschijnlijk gaat in december de rente wel omhoog.

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft op 1 tot 1,25 procent. Het besluit om de rente te handhaven was algemeen verwacht op de financiële markten. In juni krikte de centrale bank de rente nog op. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente vier keer verhoogd.

De renteontwikkelingen in Amerika zijn van invloed op het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en daarmee ook op de markt voor commercieel vastgoedfinancieringen in Europa. Consensus in Europa is dat de rente weliswaar hier iets gaat stijgen, maar nog lang redelijk laag zal blijven, wat goed nieuws zou zijn voor de vastgoedsector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels