nieuws

BAM verwacht veel van kabinetsplannen

Financieel

Bouwbedrijf BAM verwacht de komende jaren veel profijt te hebben van het beleid van het nieuwe kabinet. De beloofde investeringen in infrastructuur en plannen om de woningbouw te stimuleren kunnen naar verwachting veel werk opleveren.

BAM verwacht veel van kabinetsplannen

Dat schrijft de onderneming in een handelsbericht.

Hoewel de plannen volgens BAM nog concreter moeten worden, meent het bedrijf dat die goed aansluiten bij de eigen strategie. Dat geldt ook voor initiatieven die het kabinet heeft aangekondigd om bestaande woningen en de gebouwde omgeving te verbeteren en te verduurzamen.

Afgelopen kwartaal heeft BAM de omstandigheden in de meeste markten waarin het actief is zien stabiliseren of verbeteren. De omzet over de eerste negen maanden van het jaar is wel met 7,5 procent gedaald tot 4,7 miljard euro. Het resultaat voor belasting en eenmalige posten steeg met bijna een vijfde tot 75 miljoen euro.

De meeste onderdelen presteerden volgens topman Rob van Wingerden afgelopen kwartaal zoals verwacht. De effecten die het lopende brexit-proces heeft op de Britse activiteiten, blijven volgens het bedrijf tot dusver beperkt. ‘Wij blijven de ontwikkelingen nauwkeurig volgen’, zei Van Wingerden.

Het orderboek was aan het einde van de verslagperiode goed voor 10,8 miljard euro aan toekomstige omzet. Dat is zo’n 7 procent meer dan een jaar eerder. Bovendien gaat het volgens BAM om projecten die hogere en zekerdere marges opleveren.

BAM rekent voor heel 2017 nog altijd op een wat lagere omzet dan in het voorgaande jaar, maar op een hogere winst. De resultaten over het derde kwartaal stelden beleggers evenwel flink teleur. Analisten wezen erop dat het bedrijf dit jaar waarschijnlijk niet zal kunnen voldoen aan de gemiddelde verwachtingen in de markt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels