nieuws

Woningmarkt aardbevingsgebied herstelt zich

Financieel

Inwoners van het Groningse aardbevingsgebied die hun huis willen verkopen, slagen daar sneller in dan vijf jaar geleden.

Woningmarkt aardbevingsgebied herstelt zich
Aardbevingsgebied Groningen

Net als in de rest van Nederland herstelt de woningmarkt zich in het gaswinningsgebied van de NAM, de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Wel vertrekken meer mensen uit de risicogebieden rond het Groningse aardgasveld dan dat er nieuwe bewoners komen, aldus de Nationaal Coördinator Groningen.

Op 16 augustus 2012 vond de zwaarste aardbeving tot nu toe plaats bij het dorp Huizinge in de gemeente Loppersum.

In buurten waar minder dan de helft van de huizen aardbevingsschade heeft, had een huiseigenaar in het tweede kwartaal van dit jaar gemiddeld 154 dagen nodig om zijn huis te verkopen. In het derde kwartaal van 2012 duurde dat nog 182 dagen. In buurten waar meer dan de helft van de woningen schade heeft opgelopen door bevingen, was dat in het tweede kwartaal 156 dagen, tegenover 172 dagen in het derde kwartaal van 2012.

Reageer op dit artikel