nieuws

Rabobank financiert herontwikkeling SZW Den Haag

Financieel

Rabobank financiert herontwikkeling SZW Den Haag
Voormalig ministerie Sociale Zaken aan station Laan van NOI Den Haag

Rabobank financiert de aankoop van de voormalige huisvesting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag door MRP SoZa.

Daarvoor hebben de partijen een overeenkomst gesloten. MRP SoZa, een ontwikkelcombinatie van MRP development en Vorm Ontwikkeling, kan dankzij de financiering met het project beginnen. Het pand werd eind 2016 gekocht. ‘Wij zijn zeer content met de financiering van Rabobank. Op deze manier kan in betrekkelijke rust worden gezocht naar het meest ideale plan voor deze strategische positie’, zegt Bart Meijer van MRP Soza.

Het voormalige kantoor van SoZaWe werd ontworpen door Hertzberger en ligt aan de Anna van Hannoverstraat, direct naast station Laan van NOI. MRP SoZa, de gemeente en NS Vastgoed onderzoeken wat het beste gemengde programma is. Ook wordt bekeken wat de beste verhouding is tussen sloop/nieuwbouw en behoud van het structuralistische erfgoed. De komende 5 jaar zullen er in het complex statushouders worden gehuisvest en startups gericht op cyber security.

Volgens Rabobank en MRP Soza heeft het gebied zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot kenniscluster op het gebied van veiligheid, de zogenoemde The Hague Security Delta (HSD). De verwachting is dat de  herontwikkeling van dit kantoorcomplex een aanjagende functie heeft binnen de verdere ontwikkeling van dit gebied. Een van de doelen is de vraag naar woningen het hoofd bieden.

Reageer op dit artikel