nieuws

NSI verwacht in 2017 hogere winst

Financieel

NSI verwacht in 2017 hogere winst
NSI-kantoor Rotterdam Veerhaven16-18

NSI schroeft dankzij een goed derde kwartaal zijn winstverwachting voor heel 2017 op. Het vastgoedfonds maakt zich wel ernstig zorgen over het kabinetsplan om de vrijstelling van vennootschapsbelasting voor fbi-instellingen op te heffen.

Dat blijkt uit een trading update van NSI van 26 oktober. NSI heeft in de eerste negen maanden een directe resultaat geboekt van 36,3 miljoen euro. Dat is 14,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettohuurinkomsten stegen in dezelfde periode met 12,9 procent naar 39,14 miljoen euro. De leegstand is met 1,1 procentpunt afgenomen naar 21,1 procent aan het eind van het derde kwartaal.

De Epra-winst per aandeel is over de verslagperiode 13,1 procent hoger uitgekomen op 2,01 euro. Hierdoor heeft NSI de winstverwachting per aandeel verhoogt naar een bandbreedte van 2,64 tot 2,68 per aandeel. Een kwartaal eerder was dat nog 2,52 tot 2,55 euro. NSI-ceo Bernd Stahli zegt verder dat het vastgoedfonds onderzoek naar kabinetsplannen om een streep te zetten door de vrijstelling van de vennootschapsbelasting voor fiscale beleggingsinstellingen (fbi’s) zoals NSI. Door deze belasting van 21 procent worden investeringen in direct vastgoed extreem onvoordelig voor genoteerde vastgoedfondsen en de meeste institutionele beleggers in Nederland.

Mocht het kabinet deze belasting daadwerkelijk invoeren, heeft dat ‘grote gevolgen’ voor NSI, aldus Stahli. ‘We zijn actief in gesprek met brancheverenigingen en onze belastingadviseurs om de mogelijke gevolgen te begrijpen. Zodra er een geschikt moment is, zullen we met een update hierover komen.’ Vooralsnog houdt NSI zich aan zijn doelstelling de komende jaren 150 tot 200 miljoen euro in vastgoed te investeren.

Reageer op dit artikel