nieuws

Prijzen koopwoningen verder omhoog

Financieel

Prijzen koopwoningen verder omhoog
te koop

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in augustus met 7,8 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Daarmee is de stijging van de woningprijzen al vier maanden ongeveer even groot. Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 zijn huizen gemiddeld bijna 21 procent duurder geworden.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau nog ruim 5 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld bijna 21 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in augustus 2017 ongeveer even hoog als in maart 2007.

Het Kadaster maakte afgelopen maandag bekend dat het in augustus 20 780 verkochte woningen registreerde. In de eerste 8 maanden van 2017 zijn 155 040 huizen verkocht. Dat is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode van 2016.

Reageer op dit artikel