nieuws

Heembouw verduurzaamt maisonettes Havensteder

Financieel

Heembouw verduurzaamt maisonettes Havensteder
Woonbron-woningen aan de Mathenesserweg, Rotterdam

In opdracht van woningcorporatie Havensteder gaat Heembouw aan de Mathenesserweg in Rotterdam 120 maisonettewoningen verduurzamen.

De woningen, verdeeld over 3 flats, hebben nu gemiddeld energielabel F/G. Na afronding van de werkzaamheden gaan de woningen naar gemiddeld energielabel A. Habeon Architecten maakte het ontwerp.

Het verbeteronderhoud wordt in bewoonde staat uitgevoerd en bestaat onder andere uit het inpakken van de gevels van de 3 flats met gevelstuc, waarbij een deel wordt voorzien van steenstrips. Verder worden dak- en kruipruimten geïsoleerd en worden kozijnen vervangen of hersteld en voorzien van triple glas. Daarnaast krijgen bijna alle woningen een nieuwe badkamer, een nieuw toilet en een nieuwe keuken, komt er mechanische ventilatie en wordt de centrale verwarming ingeregeld. Verder worden de trappenhuizen opgeknapt, komt er een lift bij en zullen verschillende werkzaamheden aan de bergingen worden uitgevoerd.

De verduurzaming van de 120 woningen wordt naar verwachting in mei 2018 afgerond.

Reageer op dit artikel