nieuws

60 procent winkels Perry Sport en Aktiesport dicht

Financieel

60 procent winkels Perry Sport en Aktiesport dicht
Winkel Perry Sport in Rotterdam

Van de oorspronkelijk 250 winkels van Perry Sport en Aktiesport heeft de nieuwe eigenaar JD Sports er honderd opengehouden. De winkels op B-locaties zijn gesloten.

Dat blijkt uit halfjaarcijfers van het Britse moederbedrijf. Unlimited Sports Group, het vorige moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, ging begin 2016 failliet. Door 60 procent van de winkels te sluiten, zijn de formules nu toekomstbestendiger, aldus JD Sports. De gesloten winkels waren voornamelijk gevestigd op B-locaties.

Verdere winkelsluitingen is het Britse bedrijf niet van plan. JD Sports zette het eerste halfjaar ruim 1,5 miljard euro om, een stijging van 41 procent ten opzichte van vorig jaar. De winst voor belastingen steeg een derde naar omgerekend 114 miljoen euro.

Reageer op dit artikel