nieuws

Overnameproces vreet aan resultaat Geneba

Financieel

Overnameproces vreet aan resultaat Geneba
Logistiek complex van Geneba in Chemnitz

Geneba Properties zag zijn winst over de eerste helft van 2017 wegsmelten door zijn overnameproces.

Dat blijkt uit een persbericht met de halfjaarcijfers. Het nettoresultaat daalde van 14,9 miljoen euro in de eerste helft van 2016 naar 3,6 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2017. Dat nettoresultaat werd gedrukt door 11,6 miljoen euro transactiekosten ‘in verband met het proces voor strategische alternatieven’.

Geneba en zijn voormalig grootaandeelhouder The Catalyst Capital Group huurden eind 2016 Credit Suisse in om mogelijkheden te bekijken zoals een beursgang, kapitaalverhoging of overname. Het werd een verkoop van het 87 procents belang van Catalyst aan Fraser Centrepoint.

Het directe beleggingsresultaat daalde ook, van 20,5 miljoen euro naar 9,6 miljoen euro. Die afname komt door de verkoop van het belang van 93 procent in het hoofdkantoor van Infineon. De opbrengst van 113 miljoen euro ging naar de certificaathouders. Het indirecte beleggingsresultaat steeg van -5,6 miljoen euro naar 5,6 miljoen euro dankzij positieve waardemutaties.

Per 30 juni bedroeg de bezettingsgraad van de portefeuille 98,0 procent. De gewogen gemiddelde huurtermijn was 9,2 jaar.

Reageer op dit artikel