nieuws

Meer winst voor Patrizia in eerste zes maanden

Financieel

Meer winst voor Patrizia in eerste zes maanden
Patrizia-hoofdkantoor in Augsburg Duitsland

Patrizia Immobilien heeft in de eerste jaarhelft een operationeel resultaat geboekt van 35,1 miljoen euro tegen 24,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Dat schrijft de Duitse vastgoedvermogensbeheerder op 9 augustus in zijn halfjaarcijfers. In Europa groeide de beheerde vastgoedportefeuille het afgelopen halfjaar met 600 miljoen euro naar 19,2 miljard euro. In aanvulling daarop heeft Patrizia een acquisitiepijplijn van 700 miljoen euro en een verkooppijplijn van 200 miljoen euro. Deze aan- en verkopen worden naar verwachting in de tweede jaarhelft afgerond.

In totaal verdiende de belegger de eerste zes maanden 88,1 miljoen euro aan commissies. Dat is 13,1 procent meer dan de 77,8 miljoen in de eerste zes maanden van 2016. Managementcommissies bleven stabiel op 45 miljoen euro, ondanks het afstoten van de property management-tak. Transactiecommissies daalden naar 18,7 miljoen euro van 29,1 miljoen euro. Prestatiecommissies stegen daarentegen exponentieel naar 24,4 miljoen euro van 1,7 miljoen euro een jaar eerder.

Doordat Patrizia via de uitgifte van obligaties 300 miljoen euro heeft opgehaald, beschikt de Duitse belegger over 737,5 miljoen euro aan kapitaal voor nieuwe aankopen en investeringen in vastgoed uit de beheerde portefeuille. Patrizia ziet de hele portfolio dit jaar met 2 miljard euro groeien naar 20,6 miljard euro in totaal. Het operationeel resultaat zal in heel 2017 uitkomen tussen de 60 en 75 miljoen euro.

Reageer op dit artikel