nieuws

Meer hypotheek voor tweeverdieners

Financieel

Tweeverdieners kunnen vanaf volgend jaar mogelijk weer meer lenen voor de aankoop van een woning. Dit blijkt uit een conceptbesluit van het ministerie van Financiën.

Meer hypotheek voor tweeverdieners

Het tweede (laagste) inkomen zou vanaf 2017 voor 70 procent kunnen meetellen bij de hypotheekaanvraag. Vorig jaar werd al het besluit genomen om het percentage te verhogen van 50 naar 60 dit jaar.

Het voorstel is onderdeel van de jaarlijkse aanpassingen van de regels die onder meer bepalen hoeveel geld kopers mogen lenen op basis van hun inkomen. De verhoging is nog niet definitief. De nieuwe leennormen worden naar verwachting eind oktober naar de Tweede Kamer gestuurd.

Op dit moment mag in Nederland overigens nog tot 101 procent van woningwaarde aan hypotheek worden verstrekt. Volgend jaar wordt dat met 100 procent iets lager, waarmee het niet meer mogelijk is meer te lenen dan de woningwaarde.

Reageer op dit artikel