nieuws

Leningportefeuille ING REF groeit met 2,1 miljard

Financieel

De leningportefeuille van commercieel vastgoedfinancier ING REF is in het tweede kwartaal van 2017 gegroeid met 2,1 miljard euro.

Leningportefeuille ING REF groeit met 2,1 miljard

Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal die ING woensdag 2 augustus voorbeurs publiceerde. De commercieel vastgoedfinancieringsportefeuille, die valt onder ING Wholesale Banking, steeg met 2,1 miljard tot circa 29,5 miljard euro. Laatst genoemd bedrag is het resultaat van een berekening van Vastgoedmarkt op basis van door ING verschafte gegevens. ING spreekt van ‘robuuste’ groei.

De hypotheekportefeuille voor particuliere woningbezitters van ING Retail in Nederland daalde van 124,8 miljard in de overeenkomstige periode vorig jaar naar 117,4 in het tweede kwartaal 2017. Daarentegen groeide Belgische hypotheekportefeuille met ruim 2 miljard tot 36,9 miljard euro. De bank boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van in totaal 1,37 miljard euro, een stijging van bijna 6 procent. Het onderliggend resultaat voor belastingen bleef nagenoeg onveranderd op krap 2 miljard euro.

Het financiële concern zag zijn wereldwijde bestand aan particuliere klanten in de eerste zes maanden van dit jaar met 700.000 groeien tot 36,5 miljoen. Verder verstrekte de bank in het afgelopen kwartaal voor 6,4 miljard euro aan nieuwe leningen en stroomde 5,3 miljard euro aan vers spaargeld binnen.
ING boekte in het afgelopen kwartaal hogere inkomsten uit kredietverstrekking en commissies.

Wel was sprake van een flinke daling van de inkomsten uit investeringen, door het wegvallen van een buitengewone bate een jaar eerder. Verder zag de bank de voorziening voor slechte leningen dalen tot 229 miljoen euro, tegen 307 miljoen euro een jaar eerder. Bestuursvoorzitter Hamers verklaarde in een toelichting dat de cijfers aangeven dat ING goed op koers ligt met het bereiken van zijn strategische doelstellingen. Verder wees hij ook op de steeds sneller veranderende technologie in de bankensector.

Reageer op dit artikel