nieuws

Hypotheekrente daalt licht

Financieel

Hypotheekrente daalt licht
Hypotheekshop

De rust is teruggekeerd op de kapitaalmarkt. Terwijl onzekerheid over versnelde afbouw door de ECB van het stimuleringsprogramma eind juni de rente fors deed stijgen, is de kapitaalmarktrente in de afgelopen zes weken weer flink gedaald. Dat meldt de Hypotheekshop.

Door de gedaalde marktrente zijn veel geldverstrekkers met het najaarsseizoen in aantocht voorzichtig overgegaan tot het verlagen van de hypotheekrente. Hieronder vallen grote marktpartijen als Aegon, MUNT Hypotheken en de grootbanken. De wijzigingen hebben met name betrekking op de middellange en
lange rentevaste perioden. Echter niet alle aanbieders volgen deze trend: een deel van hen kampt nog met achterstanden als gevolg van de grote instroom van hypotheekaanvragen eind juni, begin juli.

Nu het einde van de zomervakantie nadert, ligt het in de lijn der verwachting dat de komende weken meer geldverstrekkers tot verlaging zullen overgaan.

Reageer op dit artikel