nieuws

Huurcommissie stelt bewoners transformatiepand in het gelijk

Financieel

Huurcommissie stelt bewoners transformatiepand in het gelijk
Appartementengebouw The Block aan de Tesselschadestraat 7-19 in Leeuwarden

Zeventig huurders van studio’s in een voormalige kantoorpand aan Tesselschadestraat 7-19 in Leeuwarden betalen volgens de Huurcommissie tot circa 200 euro per maand te veel, schrijft de Leeuwarder Courant.

Het betreft een voorlopig oordeel. De huurcommissie presenteert na twee maanden een finaal standpunt. De kwestie heeft betrekking op het voormalige onderkomen van het ministerie van Landbouw. Hier zijn eind 2016 82 appartementen opgeleverd, met woon- en slaapkamer in één ruimte van gemiddeld 50 vierkante meter.

Al snel na de oplevering regende het klachten over de oplevering en de kwaliteit van de studio’s, die per maand 500 euro tot 600 euro (kale huur) kosten. De huurders eisen huurverlaging. Vooralsnog krijgen zij gelijk. De huurcommissie waardeert de studio’s op ruim 400 euro per maand.

Eigenaar Bakkers Hommen Waerdevast uit Eindhoven bestrijdt dit oordeel. De WOZ-waarde, die medebepalend is voor de huur, zou te laag zijn vastgesteld. Directeur-eigenaar Tom Bakkers gaat de WOZ-waarde aanvechten. Hij erkent in de krant de tekortkomingen, vindt dat een deel van de klachten inmiddels is verholpen. Bakkers doet de huurders volgens de krant binnenkort een voorstel voor een financiële tegemoetkoming.

Reageer op dit artikel