nieuws

Frasers kan Geneba van de beurs halen

Financieel

Frasers kan Geneba van de beurs halen
GPR 250 Europe

Grootaandeelhouder Frasers Property Investments Holland heeft meer dan 95 procent van de certificaten van Geneba Properties in handen gekregen. De noteringsovereenkomst met de NPEX zal worden beëindigd. 

Dat laat Geneba weten. Met het bereiken van de drempel van 95 procent kan ook de wettelijke uitkoopprocedure beginnen van de resterende aandeelhouders.

Het Singaporese Frasers Property lanceerde op 4 augustus 2017 een eenmalig bod in contanten op de resterende 13,44 procent van de certificaten in Geneba tegen een prijs van 3,74 euro per certificaat nadat het op 5 juli 2017 het belang van 86,56 procent in Geneba van het Canadese Catalyst RE overnam. Deadline voor acceptatie van het bod is 8 september 2017 om 17 uur.

De vastgoedportefeuille van Geneba heeft een waarde van 540 miljoen euro (per 28 februari 2017), die voornamelijk bestaat uit langjarig verhuurd commercieel vastgoed in Duitsland en Nederland.

Geneba is de rechtsopvolger van Homburg Invest. Dit in Canada genoteerde vastgoedfonds werd na jaren van surseance in juni 2013 deels door Catalyst Group overgenomen. Begin 2015 verdubbelde Catalyst zijn belang naar bijna 87 procent. De 9.500 particuliere beleggers die in totaal voor 440 miljoen euro in Homburg hadden geïnvesteerd, delen niet mee in de opbrengst. In 2013 verkochten ze hun belang voor 219 miljoen euro aan Catalyst, waarvan 120 miljoen euro in aandelen. Dat aandelenbelang verwaterde echter na de claimemissie begin 2015 en de inlijving door Catalyst.

Reageer op dit artikel