nieuws

Frank Zweegers na verhoor weer vrij

Financieel

Frank Zweegers na verhoor weer vrij
Financietoren in Brussel

Frank Zweegers is op donderdagavond 10 augustus teruggekeerd naar België en werd daags nadien meteen verhoord, laat zijn woordvoerder weten.

De onderzoeksrechter heeft hem op vrijdag na verhoor vrijgelaten. Frank Zweegers heeft nogmaals met klem verklaard dat hij geen enkel strafbaar feit heeft gepleegd. Zweegers blijft te allen tijde beschikbaar voor dit Belgisch onderzoek waaraan hij zijn volledige medewerking geeft, en waarin hij het grootste vertrouwen heeft.

Zweegers is mede-eigenaar van Breevast sinds hij dit bedrijf in 1999 met een aantal andere kopers van de beurs haalde. Volgens Breevast heeft Zweegers niets onoorbaars gedaan.

Hij wordt vaak genoemd in een Belgisch omkoopschandaal rond de Brusselse Financietoren. Al jaren onderzoekt de Belgische justitie hardnekkige verdenkingen van omkoping door Zweegers van ambtenaren bij afsluiting van zeer lucratieve huurcontracten voor het megakantoor en het daarnaast ontwikkelde Belair-project. Vorig jaar zijn twee lobbyisten veroordeeld in de zaak, maar van eigenaar Breevast is nog nooit iemand vervolgd. Directeur Brouwer sluit uit dat de arrestatie iets te maken heeft met de Financietoren.

Reageer op dit artikel