nieuws

Fors meer winst voor VolkerWessels

Financieel

Fors meer winst voor VolkerWessels

VolkerWessels profiteert volop van de aantrekkende woningmarkt. Maar de rekening voor de inhuur van specialisten valt steeds hoger uit.

Keerzijde van de aantrekkende woningmarkt is dat voor metselaars en timmerlui die moeten worden ingehuurd, meer moet worden betaald, ook omdat ze steeds moeilijker te vinden zijn. Ook materialen zijn duurder.

Over de exacte extra kosten liet topman Jan de Ruiter van het bouwbedrijf zich donderdag in een toelichting op de halfjaarcijfers niet uit. VolkerWessels sloot het eerste halfjaar af met een winst van 36 miljoen euro op voortgezette activiteiten. Dat betekende een stijging met liefst 112 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winstgroei komt deels door betere operationele prestaties, maar ook vielen rentelasten beduidend lager uit. De omzet steeg op jaarbasis met 4 procent tot 2,7 miljard euro. Daarnaast was het orderboek van het bouwbedrijf beter gevuld. Momenteel ligt er nog voor 8,4 miljard euro aan werk op de plank, dat is 8 procent meer dan een jaar eerder.

Volgens De Ruiter blijven de vooruitzichten voor het bouwbedrijf goed. De economische ontwikkelingen zijn volgens hem gunstig en ook de rentestructuur zal niet snel veranderen. De ‘bottleneck’ qua bouwprojecten zit hem volgens hem vooral in het vergunningentraject bij gemeenten. In Nederland moeten jaarlijks 80.000 tot 100.000 woningen worden gebouwd om aan de vraag te voldoen. ‘Aan dat aantal komen we nog niet’, aldus De Ruiter.

Over de hele breedte zaten de resultaten van VolkerWessels in de lift. In het Verenigd Koninkrijk werden de financiële prestaties van het bouwbedrijf gedrukt door de waardedaling van het Britse pond. Ook kampte het bedrijf met vertragingen bij projecten. Wel heeft VolkerWessels fors meer Britse opdrachten op de plank liggen dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels