nieuws

BAM bouwt ziekenhuis Dublin voor 600 miljoen

Financieel

BAM Building heeft de opdracht verworven voor de bouw van een kinderziekenhuis in Dublin. De contractsom bedraagt ruim 600 miljoen euro.

BAM bouwt ziekenhuis Dublin voor 600 miljoen
BAM bouwt ziekenhuis Dublin

Dat bericht BAM in een persbericht. BAM Building is het Ierse utiliteitsbouwbedrijf van Koninklijke BAM Groep. De realisatie van het kinderziekenhuis zal naar verwachting vier jaar duren. In april 2016 zijn alle vergunningen verleend voor de totstandkoming van het ziekenhuis, de twee poliklinieken en spoedeisende-hulpcentra voor kinderen, een onderzoeks- en innovatiecentrum voor jeugdzorg en een verblijfsaccommodatie voor 53 gezinnen.

Hierop volgde een uitgebreid aanbestedingsproces, dat is afgerond met de gunning van het project aan BAM Building. De 5 hectare grote bouwplaats op het terrein van het academische ziekenhuis St James’s Hospital is inmiddels bouwrijp gemaakt en gereed voor de funderingswerkzaamheden. Het nieuwe ziekenhuis omvat meer dan 6.150 ruimten, meer dan anderhalve hectare tuinen en buitenruimte en 380 individuele patiëntenkamers met elk een eigen badkamer en een bed voor ouders die bij hun zieke kind willen overnachten. Na bekendmaking van het nieuws won het aandeel BAM bijna 2 procent.

Reageer op dit artikel