nieuws

SKEPP presenteert officeplanner die inspeelt op IFRS 16

Financieel

SKEPP presenteert officeplanner die inspeelt op IFRS 16
Skepp Officeplanner

SKEPP heeft haar eigen prefab design inrichtingsconcepten onder de verzamelnaam officeplanner gelanceerd tijdens de exclusieve meetup van SKEPP. Plaats van handeling was het voormalige hoofdkantoor van ING, beter bekend als de Schoen op de Amsterdamse Zuidas.

Officeplanner is ontworpen naar aanleiding van de nieuwe regelgeving IFRS 16. Circa 30 geïnteresseerden, voornamelijk verhuurders en pers, bezochten deze exclusieve meetup. Vol aandacht werd geluisterd naar het concept officeplanner, dat gebaseerd is op het C4 inrichtingsmodel. Dit model houdt rekening met alles wat je nodig hebt op kantoor.

Breng kantoren met C4 tot leven: Connect, Conference, CoWork en Concentrate

Officeplanner brengt kantoren met C4 tot leven. C4 bestaat uit 4 zones: Connect, Conforence, CoWork en Concentrate. Iedere ruimte is dusdanig ingericht dat het past bij bepaalde werkzaamheden. Zo zijn er ruimten voor onder andere vergaderingen, formele en informele gesprekken en telefoongesprekken. Je vindt met het C4 inrichtingsconcept alles waar je in jouw (nieuwe) kantoorruimte behoefte aan hebt. Doordat de ruimte in verschillende zones is opgedeeld, vind je gemakkelijk voor iedere taak de juiste ruimte.

URBAN en CITY: de 2 stijlen van officeplanner

Wanneer je kiest voor officeplanner, maak je een keuze uit 2 stijlen: URBAN of CITY. De eerste speels en rebels, de tweede meer gericht op professionaliteit. Bij URBAN wordt gebruik gemaakt van lichte, goed op elkaar afgestemde kleuren, warme stoffen en ergonomische werkplekken. Bij CITY worden daarentegen warme, volle kleuren gebruikt die kwaliteit uitstralen en zorgen voor een fijn thuisgevoel.

Momenteel is SKEPP bezig met de ontwikkeling van een derde stijl: CLUB. Bij CLUB staat de combinatie van flexibiliteit en zekerheid voorop. Deze stijl is geschikt voor de wat grotere organisaties. Het vernieuwende concept officeplanner en de bijbehorende inrichtingsstijlen werden tijdens de exclusieve meeting vol enthousiasme toegelicht door Renate Kemna, Art Director van officeplanner.

De voordelen van officeplanner in een notendop

Het gebruik van officeplanner brengt vele voordelen met zich mee, zowel voor huurders als verhuurders. officeplanner maakt het voor huurders mogelijk om snel nieuwe locaties te openen en te sluiten. Dit komt met name door het ontwerp van deze prefab design inrichtingsconcepten, de zogeheten cocons. Dit zijn verplaatsbare, niet aard- en nagelvaste units. Deze cocons zijn gemakkelijk te (de)monteren, te verplaatsen of te herindelen. Op deze manier is het groeien en krimpen van een organisatie geen enkel probleem. Bovendien is jouw kantoor, door de stijlkeuze die je hebt gemaakt, altijd voorzien van het meest hippe, bijpassende en moderne meubilair.

Voor verhuurders biedt officeplanner ook diverse voordelen. Investeren in een duur inbouwpakket is met officeplanner verleden tijd, SKEPP neemt dit op zich. Bovendien worden de servicekosten gedekt en hoef je als verhuurder geen makelaarskosten te betalen. Daarnaast wordt het finance- en contractbeheer geheel geautomatiseerd. En misschien wel het meest belangrijke, officeplanner is volledig ‘IFRS-proof’. Tijdens de exclusieve meeting trad Juliët Kerkhof, Financial Analyst van SKEPP, in detail over hoe officeplanner inspeelt op de gevolgen van IFRS 16.

Officeplanner is 100% ‘IFRS-proof’

IFRS 16: een boekhoudkundige regelgeving waardoor vanaf 2019 het huurrecht en de huurverplichtingen op de balans vermeld moeten worden. Hierdoor wijzigen de behoeften van huurders, komen relaties met stakeholders onder druk te staan, gaan bedrijven koop- versus huurbeslissingen herzien en zullen er meer onderhandelingen volgen over de huurprijs. Officeplanner maakt het verhuurders mogelijk om vrijgesteld te worden van de gevolgen van deze nieuwe IFRS 16 regelgeving en kan daarmee als 100% ‘IFRS-proof’ worden beschouwd. Hoe? Samen met jou als verhuurder zullen we de asset als service kwalificeren of kortlopende huurcontracten aanbieden van minder dan 12 maanden. Momenteel zoekt SKEPP nog diverse pilotlocaties om het concept officeplanner te bewerkstelligen. Durf jij dit experiment aan? Meld je dan aan als pilotlocatie bij SKEPP!

Reageer op dit artikel