nieuws

Beter totaalresultaat Wereldhave

Financieel

Beter totaalresultaat Wereldhave

Wereldhave heeft in de eerste jaarhelft zijn totaalresultaat aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de overeenkomstige periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de winkelcentrumbelegger op 25 juli bekendmaakte. Sterke prestaties in Nederland, stabiele resultaten in België, herstel in Finland en tegenwind in Frankrijk, zo vatte de bedrijfstop de gang van zaken samen. Met 95,4 procent blijft de bezettingsgraad vrijwel gelijk aan de eerste jaarhelft 2016 (95,5 procent). In Nederland liep de bezettingsgraad op naar 96,2 procent, ook in België en Finland verminderde de leegstand.

In Frankrijk daarentegen daalde de bezettingsgraad met 1,1 procentpunt naar 93,3 procent. Het Franse sentiment verbeterde weliswaar na de uitkomst van de presidentsverkiezingen, maar het zal nog wel enige tijd vergen voordat de aangekondigde hervormingen een positieve impact zullen hebben op de Franse economie. De Franse winkelcentra van het Nederlandse vastgoedfonds trokken 0,8 procent meer publiek tegen een daling van 2,5 procent in de Franse markt.

Het totaalresultaat van Wereldhave kwam uit op 74,2 miljoen euro, tegen slechts 9,6 miljoen in de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat was vooral te danken aan het hogere indirecte resultaat al blijft het met -0,9 miljoen nog altijd negatief. In de eerste jaarhelft 2016 was dat -68,1 miljoen euro. Het direct resultaat liep iets terug tot 75,2 miljoen euro. De vooruitzichten voor het resultaat per aandeel zijn iets aangescherpt. Die liggen volgens de jongste prognose tussen 3,40 euro en 3,45 euro per aandeel en werden eerder geraamd in een bandbreedte van 3,40 euro en 3,50 euro.

Reageer op dit artikel