nieuws

Catella lanceert Europees parkeerfonds

Financieel

Internationaal vermogensbeheerder Catella Real Estate uit München lanceert zijn eerste parkeerfonds, het Catella Parken Europa. De beleggingen worden geselecteerd in Europa door Catella’s Nederlandse partner Orange Investment Managers.

Het eigen vermogen van het nieuwe open-end fonds zal een omvang krijgen van 200 miljoen euro. Daarvan wordt tenminste 70 procent belegd in de belangrijkste kernmarkten van Centraal Europa. De overige 30 procent is bestemd voor landen zoals Polen, Portugal en Tsjechië. Het fonds is opgezet voor institutionele en professionele particuliere beleggers, de minimum inleg bedraagt 5 miljoen euro.

‘Parkeren wordt als beleggingscategorie vaak onderschat, tewijl parkeergarages gemiddeld een hoger rendement opleveren dan kantoren of winkelvastgoedbeleggingen. De objecten waarop wij focussen zullen naar waarde gemeten een minimum omvang hebben van vijf miljoen euro’, zei directeur Henrik Fillibeeck van Catella Real Estate in een toelichting.

Catella was eerder niet actief  in de parkeermarkt. Partner Orange Investment Managers kan daarentegen bogen op lange ervaring met de acquisitie van parkeergarages door heel Europa. In totaal werd voor ruim 800 miljoen euro gekocht

Reageer op dit artikel