nieuws

AM stoot ontwikkelingen Noordoost Nederland af

Financieel

De nieuwe woningontwikkelaar VanWonen Vastgoedontwikkeling neemt alle 47 woningontwikkelingsposities van BAM-dochter AM in Noordoost Nederland over. AM-directielid Alfred Bolks en de twintig van de betrokken AM-medewerkers gaan over naar VanWonen.

AM stoot ontwikkelingen Noordoost Nederland af

Het streven van de partijen is de voorgenomen transactie begin 2017 te effectueren. AM trekt zich hiermee terug op het economisch kerngebied van Nederland: de Randstad en een aantal regio’s en steden daarbuiten. De voorgenomen verkoop is een uitvloeisel van de strategie van moederonderneming BAM. VanWonen neemt lopende projecten over in onder meer Groningen, Zwolle, Deventer, Hengelo, Enschede, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

AM-directielid Alfred Bolks wordt directievoorzitter van VanWonen en neemt ook zelf deel in de onderneming. Het directieteam wordt gecompleteerd met Chris Stam, die is aangetrokken als financieel directeur. De medewerkers van AM die verantwoordelijk zijn voor de projecten in dit werkgebied blijven betrokken en continueren hun dienstverband bij de nieuwe onderneming.

De financiering van VanWonen Vastgoedontwikkeling bestaat uit eigen vermogen opgebracht door een groep investeerders. Zij worden verenigd in het Quadrum Habitat Fonds, een fonds dat gestructureerd is en beheerd wordt door Quadrum Capital uit Enschede. VanWonen wordt gevestigd in Zwolle.

De transactie zal zo snel mogelijk worden afgewikkeld, zegt directievoorzitter Ronald Huikeshoven van AM. ‘Daarmee kunnen wij onze focusstrategie versnellen en intensiveren. Tegelijkertijd scheppen wij goede voorwaarden voor continuïteit van door ons gestarte projecten en voor onze medewerkers in Noordoost Nederland.’

VanWonen wordt een zelfstandige gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Alfred Bolks: ‘De komende periode richten wij ons op de voortzetting van lopende projecten en uitbreiding van onze activiteiten. Wij starten met een omvangrijke en krachtige portefeuille waarvoor de financiering met sterke kapitalisering is geregeld. In combinatie met de aantrekkende woningmarkt hebben wij dus een uitstekende uitgangspositie om te groeien.’ Sipko Schat is aangetrokken als president-commissaris van VanWonen.

Reageer op dit artikel