nieuws

Vastgoedbezit Delta Lloyd kan tot hoger bod NN leiden

Financieel

Verzekeraar Delta Lloyd heeft het overnamebod van concurrent NN Group weliswaar verworpen, maar lijkt de deur open te houden voor een hoger bod. NN zou ook het vastgoedbezit mee moeten nemen in de waardering.

Vastgoedbezit Delta Lloyd kan tot hoger bod NN leiden

Delta Lloyd maakte op 7 oktober in een persbericht bekend het bod van NN te verwerpen. ‘We hebben het voorstel nauwkeurig bekeken en verworpen’, zei bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa daarin. De geboden 2,4 miljard euro doet geen recht doen aan de waarde van de onderneming. Delta Lloyd gooide de deur echter niet volledig dicht. Later liet de verzekeraar weten dat een eventueel bod van minstens 3 miljard de waarde van het bedrijf beter zou representeren.

Delta Lloyd vindt dat NN in zijn bod geen rekening houdt met zijn vastgoedbezit. Zo staan alleen de Amsterdamse kantoorgebouwen Mondriaantoren en het Trompgebouw aan het Amstelplein al voor 220 miljoen euro in de boeken bij Delta Lloyd. Ook bezit Delta Lloyd een woningportefeuille met een marktwaarde van minstens 1,1 miljard euro. Een groot deel van de portefeuille is betaald met eigen vermogen. (MvL) 

Reageer op dit artikel